Oldalak

Május 1. - Európa-szerte tüntetések a munkanélküliség ellen

(...) Összecsapások voltak az olaszországi Torinóban, a szélsőbaloldali tüntetők és a rendfenntartók között. Szemtanúk szerint a demonstrálók támadtak rá az útjukat álló rendőrsorfalra. A konfliktusban mindkét oldalon több tucatnyian megsérültek.

A görög szakszervezetek sztrájkkal és tüntetésekkel készültek május elsejére. Athénban leállt a metró- és a vonatközlekedés, nem jártak a kompok. Napközben a több tízezren gyűltek össze a görög főváros központjában. A demonstrálók a kormány megszorító politikája ellen tiltakoztak. A gazdasági csőd szélére került országban még mindig 26 százalék fölötti a munkanélküliek aránya, és csak így kaphattak külföldi hitelt.

A növekvő munkanélküliség ellen tüntettek a baloldali szervezetek Spanyolország és Franciaország több városában is. Párizsban a radikális jobboldal szimpatizánsai is felvonultak. A helyhatósági választáson nemrég látványos sikert arató Nemzeti Front a közelgő európai parlamenti választáson is jó eséllyel indul, a legfrissebb felmérések szerint a franciaországi pártok között akár az első helyen is szerepelhet.

Forrás: Híradó/MTI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése