Oldalak

Szíria - Már több mint 160 ezer emberéletet követelt a polgárháború

Az OSDH beszámolója szerint dokumentáltan 162 ezer 402 ember halt meg azóta, hogy az országban harcok robbantak ki 2011 márciusában.

Már több mint 160 ezer emberéletet követelt a polgárháború Szíriában - közölte a londoni székhelyű Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) emberjogi szervezet hétfőn.

Az emigráns szervezet beszámolója szerint dokumentáltan 162 ezer 402 ember halt meg azóta, hogy az országban harcok robbantak ki 2011 márciusában. Az OSDH tájékoztatása szerint az adatok tartalmazzák a polgári áldozatokat, a felkelők és a szíriai hadsereg veszteségeit is.

Ezekbe az adatokba beszámították a Bassár el-Aszad szíriai elnök oldalán harcoló milicistákat éppúgy, mint azokat a külföldi fegyvereseket, akik az államfő elmozdítására törekvő lázadókkal harcolnak együtt. A londoni székhelyű szervezet Szíriában lévő aktivisták és egészségügyiek hálózatától kapja értesüléseit.

Az ENSZ már korábban beszüntette a halálos áldozatok általa vezetett nyilvántartását, arra hivatkozva, hogy nem képes ellenőrizni az adatok forrását. A világszervezet utolsó, tavalyi júliusi adatai szerint addig százezren haltak meg Szíriában.

Forrás: Híradó/MTI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése