Oldalak

Pakisztán - A káromlási törvény újabb keresztény áldozatokat követel

A Fides hírügynökség újabb adatait – nyílt utcán kivégzett keresztényekről, megvádolt televíziós csatornáról – a Vatikáni Rádió olasz nyelvű honlapja közli.

Május 17-én egy Mirpur Khas nevű faluban négy keresztényt vádoltak meg káromlással. Vádlójuk egy muzulmán férfi, aki azt állítja, hogy a falu vasútállomásán prédikáltak, és ezzel súlyosan megsértették a muzulmánok érzéseit. A rendőrség letartóztatta és kihallgatta a keresztényeket.

George Masih keresztény férfi arról számolt be a katolikus hírügynökségnek, hogy 2013. szeptember 14-én apját a nyílt utcán fényes nappal meggyilkolta néhány muzulmán vallású férfi. Elvágták a torkát, miközben Allah nevét kiáltozták, és azt, hogy az áldozat egy hűtlen káromló. Az eset után a családban mindenki elveszítette a munkáját, senki nem meri alkalmazni őket, az elkövetők pedig azóta is büntetlenek maradtak. 

Nem csak keresztényeket sújt ez a törvény: egy népszerű televíziós csatornát is káromlással vádolnak. A Geo Televíziót a muzulmán fórum elnöke, Sahibzada Hamid Raza vádolta meg azzal, hogy megsértette emberek millióinak érzéseit. Arra hívta a muzulmán hívőket, hogy bojkottálják a tévécsatornát. A vád alapja az volt, hogy a műsorukban bemutattak egy táncelőadást, olyan szúfi zenére, amely a hagyomány szerint Mohamedet és családját idézi meg.

Forrás: Magyar Kurír

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése