Oldalak

Kárpátalja - Beregszászról és környékéről 63 főt mozgósítottak az ukrán hadseregbe

Beregszászról és a hozzá tartozó járásból összesen 63 személyt hívtak be az ukrán hadseregbe a részleges mozgósítás során - közölte csütörtökön Oleh Parada ezredes, a Beregszászi járási hadkiegészítő parancsnoka.

A mozgósítási helyzetet ismertetve Parada a beregszászi városi tanács (közgyűlés) ülésén arról tájékoztatta a képviselőket, hogy a helyi hadkiegészítő parancsnokságot is a legmagasabb fokú harckészültségbe helyezték. Elmondta, hogy a részleges mozgósítás március 17-i elrendelése óta 750 hadköteles személy adatait vették fel, közülük 108-at állományba helyeztek, 63-at pedig behívtak az ukrán hadseregbe adta hírül a beregszasz.com.ua helyi hírportál.

A parancsnok közlése szerint a fegyveres erők soraiba behívottak közül 20-an tartalékos tisztek, 43-an tartalékos zászlósok és őrmesterek. Emlékeztetett, hogy Olekszandr Turcsinov, ideiglenes ukrán elnök május 5-én további 45 nappal meghosszabbította a részleges mozgósítást. Kitért arra is, hogy az ország védelmi képességének növelése érdekében az ügyvivő államfő visszaállította a sorkatonai szolgálatot, ami a 18 és 25 év közötti férfiakra vonatkozik. Az ezzel kapcsolatos ütemtervet Beregszászra és a járásra vonatkozóan is elkészítették - mondta Parada.

Forrás: Híradó/MTI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése