Oldalak

Kanada - A québeci püspökök felhívása az eutanázia ellen

A québeci katolikus püspöki konferencia május 13-án közleményt adott ki, amelyben felhívást intéz az eutanázia ellen és kiáll a palliatív kezelés biztosításáért, mivel a québcei parlament ismét napirendre tűzte az eutanázia engedélyezésének kérdését.

A püspökök felhívásukban arra szólítják fel a híveket, hogy imádkozzanak, és hogy beszéljenek parlamenti képviselőjükkel, mivel a nemzetgyűlés rövidesen ismét tárgyalni fogja a haldoklók ellátásának kérdését. A vita tárgyát képező, úgynevezett 52-es törvényjavaslat engedélyezné az orvosoknak az eutanázia gyakorlatát – írja a La Croix.

„Egy ilyen törvény bevezetése súlyos és káros következményekkel járna Québec jövőjére nézve” – írja a közleményben Pierre-André Fournier, Rimouski érseke, a québeci püspöki konferencia elnöke. A dokumentum arra is felhívja a figyelmet, hogy „a halálba segítés nem ellátás”. „A palliatív gondozás ellenben már jól bevált módszer – olvasható a felhívásban –, melynek tartományi szintű alkalmazásához már minden szükséges tudással és tapasztalattal rendelkezünk.” A québeci püspökök abban bíznak, hogy a nemzetgyűlés az eutanázia helyett inkább a palliatív kezelést, és az ahhoz való szabad hozzájutást fogja biztosítani a tartomány polgárai számára.

A közlemény arra szólítja fel a híveket, hogy imádkozzanak, és hogy „akár személyesen, akár levélben, vagy akár petíció benyújtásával is” vegyék fel a kapcsolatot parlamenti képviselőjükkel, és próbálják elérni, hogy „élete végéhez közeledve Québec minden egyes polgára valódi segítséghez juthasson”.

Forrás: Magyar Kurír

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése