Oldalak

Nigéria - Iskolára támadtak iszlamista fegyveresek Nigériában

Iszlamista fegyveresek vérengzést hajtottak végre szerdán Nigériában egy kisvárosban, a lövöldözésben és más fegyverekkel elkövetett mészárlásban, valamint gyújtogatásban 115 ember meghalt - derül ki helyi tisztviselők és szemtanúk közléséből.

A Boko Haram terrorszervezet fegyveresei egyebek között egy iskolára és a helyi törzsi vezető rezidenciájára támadtak az ország északkeleti részén fekvő Bamában. Ezekkel együtt összesen mintegy 1500 épületet gyújtottak fel. A támadásnak 200 sebesültje is van. Tizenheten már a kórházban haltak meg.

Kilencvennyolc halottat már el is temettek. Helyi illetékesek közlése szerint agyonlőtt, lefejezett és elégett holttesteket kellett elföldelniük.

A Boko Haram ki akarja szakítani az északi területeket Nigériából, hogy független iszlám államot alapítson. Négy éve folyik a harc, a halálos áldozatok száma már másfél ezer fölött van.

Néhány nap alatt ez volt az iszlamisták második súlyos vérengzése a térségben. Vasárnap a Boko Haram tagjai egy keresztény falu lakosaira zúdítottak golyózáport, és 106-ot megöltek közülük. A szövetségi állam kormányzója akkor azt mondta, hogy a gerillák jobb fegyverekkel rendelkeznek és elszántabban küzdenek, mint a velük szemben fellépni igyekvő kormányerők.

Forrás: Híradó/MTI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése