Oldalak

Füzérradvány - Elkezdődött a Károlyi-kastély parkjának rekonstrukciója

Elkezdődött Magyarország egyik legszebb és legnagyobb történeti kertjének, a füzérradványi Károlyi-kastély csaknem 90 hektáros parkjának rekonstrukciója a napokban - tájékoztatta hétfőn az Északerdő Zrt. az MTI-t.

A közlés szerint a munkálatokat fakivágással és bozótirtással kezdték meg; a tájidegen, agresszív, nem védett növények ritkításával és irtásával újra biztosítják a védett és őshonos fajok életterét.

A rekonstrukció alkalmával újra kiépítik a mára teljesen eliszaposodott nagy és kis halastavat, felújítják a lepusztult zsiliprendszert és a támfalakat. Megújul a kastélypark bevezető útja, a Fenyves allé is, valamint új kerítésszakaszokat építenek, a látogatóknak pedig tájékoztató táblákat helyeznek ki. Rendbe teszik a forrásokat, az elvadult, cserjésedő réteket és zöldterületeket is - közölte a társaság.

Az országos természetvédelmi oltalom alatt álló park őshonos és telepített növényfajoknak egyaránt otthont ad, az Északerdő a terület nagyobb részének, a mintegy 65,8 hektáros úgynevezett külső parknak a vagyonkezelője.

A munkára az Északerdő Zrt. 250 millió forintot nyert európai uniós pályázaton, a kastélypark helyreállítása a tervek szerint 2015. május 31-ére fejeződik be.

Forrás: Híradó.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése