Oldalak

Fertőd - Kulturális központtá válhat az Esterházy-kastélyegyüttes

Az Eszterháza Központ céljairól és terveiről közöltek újabb részleteket a fertődi kastélyban. A program célja, hogy a fertődi Esterházy-kastélyegyüttes a közép-európai régió, Európa illetve a világ egyik kulturális-szellemi központjává váljon, és Magyarország meghatározó kulturális-turisztikai helyszíne legyen.

A Forster Gyula Nemzeti Örökséggazdálkodási és Szolgáltatási Központból kiváló új intézmény feladatai között szerepel a Haydnhoz kapcsolódó tárgyak, kutatási anyagok befogadása és bemutatása, valamint az Esterházy család fraknói hercegi ágához köthető műtárgyak bemutatása. Az új központ célja, hogy Eszterháza nemzetközileg is kiemelkedő turisztikai, kulturális és zenei központként működjön a jövőben.

A kastélyegyüttes, melyet Esterházy „Fényes” Miklós építtetett, az elmúlt években folyamatosan megszépült. Ötmilliárd forintból megújult a külső nyugati, déli és keleti homlokzata, a belső díszterek, és elkészült a bábszínház.

A felújítás idén is folytatódik, a többi között megszépül a kiskastély, és tavasszal megkezdődik a parkerdő megújítása is.

Forrás: Kossuth Rádió/Krónika

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése