Oldalak

Kárpátalja - Templomszentelés Beregdédán

Templomot szenteltek a kárpátaljai Beregdédán, ahol eddig a római katolikus hívek – egyéb lehetőség híján – a tanácsháza egyik termében jöttek össze szentmisére.

Az Isten kegyelméből akadt jótevő, akinek köszönhetően felépülhetett egy szép, új templom. Másfél évvel az alapkő megáldása – és sok akadály leküzdése – után elkészült az épület. Patrónusa Boldog Scheffler János vértanú püspök.

A templomot Majnek Antal munkácsi megyéspüspök szentelte fel december 16-án, a Munkácsi Egyházmegye elődjének, a Kárpátaljai Apostoli Kormányzóság kihirdetésének huszadik évfordulóján. A szentmisén jelen volt még Losák István, a szomszédos Nagybégány plébánosa, aki a dédai filiális egyházközség lelkipásztora; továbbá az egyházmegye papjai, a görögkatolikus és a református egyház egy-egy képviselője és a dédai hívek. Sok vendég érkezett a szomszédos egyházközségekből is.

A templomot Gallov József munkácsi építész tervezte, az építésvezető Kosztyu László volt. Köszönetet mondanak mindenkinek, aki a templom felépüléséhez munkájával, adományával vagy imájával hozzájárult.

Forrás: Munkácsi Egyházmegye/Magyar Kurír

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése