Oldalak

A magyar koronát gyalázták osztrák humoristák...

... a magyar nagykövet tűrte


A Wir Staatskünstler osztrák show humoristái a legutóbbi adásban a bécsi magyar nagykövettel, Szalay-Bobrovniczky Vincével ültek le beszélgetni. Arról kérdezték, hogy igaz-e, hogy Magyarországon viccet csinálni a Szent Koronából nemzeti jelkép megsértésének számít (akárcsak a Himnusz vagy a nemzeti zászló gyalázása), és az új Btk. szerint 1 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható.

A nagykövet ezt elismerte, amire a híresen béna osztrák humor képviselői elővették a korona műanyag másolatát, és elkezdtek vele bohóckodni (hülyén vették fel, dobálták, leejtették, szidták), és megkérdezték, hogy ez a nemzeti jelkép gyalázásának számít-e, és ezért börtönbe kerülnének-e, elvégre a követségen érvényesek a magyar jogszabályok.

Szalay-Bobrovniczky Vince kínjában nevetett, és azt mondta, hogy szerinte ez belefér. Pedig ő volt az, aki októberben magánál az osztrák államfőnél, Heinz Fischernél tiltakozott egy linzi kiállítás képei miatt, egy Paul Lendvai interjú után pedig sértődött levelet írt a Kuriernak.

Forrás: 444.hu (szöveg)/Kuruc.info (kép)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése