Oldalak

Szíria - Hatvanezren menekültek el az ország keleti városaiból

Az al-Kaida szíriai szárnya, az an-Nuszra Front, valamint az Iraki és Levantei Iszlám Állam (ILIÁ) között folyó harcok szombaton hevesebbé váltak. Deir ez-Zór kelet-szíriai tartomány városaiból több mint 60 ezer ember menekült el.

Több mint 60 ezer ember menekült el a rivális dzsihádista csoportok heves harcai elől az utóbbi napokban Deir ez-Zór kelet-szíriai tartomány városaiból - jelentette szombaton este az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű szervezet.

Az al-Kaida szíriai szárnya, az an-Nuszra Front, valamint az Iraki és Levantei Iszlám Állam (ILIÁ) között folyó harcok szombaton hevesebbé váltak annak ellenére, hogy Ajman az-Zavahri, az al-Kaida vezetője felszólította őket a harc beszüntetésére. A szembenállók harcában január óta már több ezren meghaltak.

Zavahri pénteken a világhálón közzétett és az an-Nuszra élén álló Abu Mohamed al-Dzsuláninak szóló hangüzenetében parancsot adott arra, hogy a front valamennyi tagja azonnal szüntesse be a többi dzsihádista elleni harcot. Arra buzdította al-Dzsulánit, hogy szentelje magát az iszlám ellenségei, elsősorban a Baasz párt hívei, a síiták, valamint az ő szövetségeseik elleni küzdelemre.

A Baasz párthoz tartozik Bassár el-Aszad szíriai elnök is. Az al-Kaida radikális szunnita szervezet, amely eretneknek tartja a síita muzulmánokat, beleértve a Szíriával szomszédos Irakból és Libanonból érkező, az Aszad-párti erők oldalán harcoló önkénteseket.

Forrás: Híradó/MTI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése