Oldalak

Egyesült Államok - Korrupt amerikai nagykövetjelölések

Korrupt az amerikai nagykövetek jelölésének rendszere, több szinten is, egyrészt mert azok kapnak követi posztokat, akik a legtöbb pénzt ajánlják, másrészt mert az amerikaiak választott képviselői is úgy érzik, fedezniük kell a végrehajtó hatalom korrupt gyakorlatát - summázta véleményét a Mennyibe kerül Magyarország nagykövetének lenni? című írásában Jeffrey Goldberg, a Bloomberg hírügynökség véleményrovatának szerzője.

Goldberg azt követően osztotta meg ezt a végkövetkeztetését, hogy nemrégiben elkísérte pár órás budapesti látogatására John McCain volt republikánus elnökjelöltet. (...)

Bell [Colleen Bell, kijelölt amerikai nagykövet - a szerk.] az a tévés producer, aki korábban nagyon sok pénzt gyűjtött Barack Obama támogatására, majd az elnöktől nagyköveti posztot kapott Budapesten. "Obama egyik legnagyobb kéregetője, aki a nagyrészt másoktól összeszedett 500 ezer dollárért vette meg ezt a jelölést" - írta róla Goldberg.

A szerző felidézte, hogy bizottsági meghallgatásán Bell csak hebegett-habogott, amikor McCain azt az egyszerű kérdést tette fel neki, hogy melyek az USA stratégiai érdekei Magyarországon. Hozzátette, Bell szerepléséről csak azért nem írt többet a média, mert egy másik követjelöltet, a hoteltulajdonos George Tsunist is aznap hallgatták meg, aki viszont látszólag még azt sem tudta, hogy célországa, Norvégia királyság. Tsunis nagyobb sztár is lett a YouTube-on. (...)

A Bloomberg szerzője szerint (...) Bell nem tud semmit sem Magyarországról, sem Európáról, sem a NATO-ról, sem pedig a volt Szovjetunió egykori szatellitállamairól, csak sok támogatást gyűjtött össze Obamának. (...)

A demokrata Chris Murphy azt mondta, Obama budapesti jelöltjének megvan a szakértelme ahhoz, hogy magyar nagykövet legyen, mert korábban sok "nagyon fontos kezdeményezésben" vett részt az USA-ban. Goldberg szerint ilyen alapon akár ő is indulhatna a budapesti posztért, "akárcsak Rod Blogjevich, Woody Allen vagy bármelyik Olsen-iker a kettő közül".

Forrás: hvg.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése