Oldalak

Bolívia - Könnygázzal kergettek szét egy gyerektüntetést

Bolívia fővárosában könnygázzal kergette szét a rendőrség gyerekek és fiatalok menetét, amellyel a kiskorúak munkavállalási lehetőségeit korlátozó törvény ellen tiltakoztak - jelentette csütörtökön a helyi sajtó.

A La Prensa című lap beszámolója szerint a Dolgozó Fiúk és Lányok Szakszervezete szervezte a menetet, amely végigvonult La Paz utcáin, majd a parlament felé vette az útját, hogy audienciát kérve tájékoztassák a képviselőket észrevételeikről. A rohamrendőrség a menet útját állta, és "gondolkodás nélkül" könnygázt vetett be ellene. Egy gyerek elájult, egy másik megsérült és orvosi ellátásra szorult - írta a lap.

Az új, még szenátusi jóváhagyásra váró törvény elvben kimondja, hogy munkát csak 14 éves kortól szabad vállalni, de kivételt tesz a 12-14 évesek számára, ha a szüleik erre kifejezett felhatalmazást adnak.

Az ENSZ Gyermekalapjának, az UNICEF-nek az adatai szerint a 10,5 milliós Bolíviában 850 ezer gyerek és serdülő dolgozik, ez az 5 és 17 év közötti korú népesség 28 százaléka. 

Forrás: Híradó.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése