Oldalak

Szíria - Keresztre feszítettek két férfit

Az ultraradikális iszlamista Iraki és Levantei Iszlám Állam (ILIÁ) kedden megerősítette, hogy hét embert kivégzett, kettőt közülük keresztre feszítéssel az észak-szíriai Raka városában.

A közlés szerint tíz napja egy motoros csoport pokolgépet hajított egy kereszteződésnél a szervezet fegyvereseire. A robbanásban egy embernek leszakadt a lába, egy gyerek pedig életét veszítette - közölte Twitter-üzenetében az ILIÁ.

A szöveg szerint a szervezet fegyveresei elfogták a támadókat és a sejt többi tagját is. "Ma hét személyen végrehajtottuk Allah ítéletét, kettőt közülük keresztre feszítettünk" - áll az üzenetben.

A londoni székhelyű Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) egy fotót közölt honlapján, amelyen két keresztre feszített ember látható. Az egyiknek a szemét kendő fedi, feje vérben úszik. Testére egy plakátot erősítettek, amelyre ezt írták: "Ez az ember a muzulmánok ellen harcolt, és robbantást hajtott végre ezen a helyen". A fotón járókelők is láthatók, akik közömbösen haladnak el a kivégzettek mellett.

Az OSDH szerint az ILIÁ nem először hajtott végre keresztre feszítést. Április 16-án azért végeztek ki ilyen módon egy férfit, mert "kirabolt egy muzulmánt". Egy másik férfit is keresztre feszítésre ítéltek, aki még várja a kivégzését.

Forrás: Híradó/MTI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése